Hirdetés

Ezért nem gyárt vízálló eszközöket a Xiaomi



|

Maga a Xiaomi alapítója, Lei Jun magyarázta el a választ.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S7 és a Galaxy S7 edge miatt bebizonyosodott, hogy az okostelefonok piacán igenis várt és ünnepelt extra, ha egy eszköz vízálló. 

Hirdetés

A Samsung azonban továbbra is szinte egyedül van a piacon ezzel az extrával. A Sony az Xperia Z sorozat nyugdíjazásával ezt a tulajdonságot eltávolította az Xperia X modellekből, az HTC és a Motorola pedig csak korlátozottan, a fröccsenésektől és enyhe esőtől védi a készülékeit. 

Soha nem kínált ilyesmit a Xiaomi, amelynek az alapítója, Lei Jun, most azt is elárulta, hogy miért nem - pedig a felhasználóik újra és újra kérik ezt a pluszt. 

A Xiaomi első indoka az, hogy bármilyen sérülés a telefonon rontana annak a vízállóságán is. Ez még enyhe sérülésnél is igaz. 

A másik gond, hogy az eszközök vízállóvá tétele plusz költséget jelent, amit a fogyasztók nem biztos, hogy hajlandóak megfizetni. Amennyiben kiadnának egy 20-30 százalékos felárat mindezért, akkor lehetne gondolkodni a vízálló készülékeken. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.