Hirdetés

Ezért olyan jó a Google Pixel kamerája



|

A Google fényképezésnél használt HDR+ módja egyedülálló a piacon, és most végre kiderült, hogy miért.

Hirdetés

A legtöbb teszt szerint az okostelefonok piacán a legjobb fotós élményt és eredményt a Google Pixel és Pixel XL készülékei adják. A DxOMark szerint is ezek a legjobb mobilos kamerák, amik valaha készültek. 

Hirdetés

Az azonban csak egy dolog, hogy a 12 megapixeles hátlapi egység Sony IMX378-as szenzort használ, a 8 megapixeles előlapi pedig Samsung S5K4H8-at vagy Omnivision OV8856-ot. A varázslat a speciális szoftverben rejlik, amelynek a titka most kiderült. 

Ez a szoftver ugyanis a Google Glass öröksége. A Google Glass kamerájával az volt a gond, hogy a méretbeli korlátozások miatt nem tudtak olyan szenzort használni, mint az okostelefonokban, emiatt aztán a minőséget sem tudták olyan szintre hozni, mint szerették volna. 

A Google kénytelen volt megoldást találni: hogyan juthat elég fényhez egy kisebb, rosszabb szenzor, és hogyan lehet jobb a végeredmény? A válasz a Gcam lett. 

A hardverhez nem nyúltak, a Gcam azonban látványos fejlődést hozott. A HDR-hez hasonlóan több elkészült képet egyesít egyetlen fotóba, minden képből a legjobbat szedi ki. Ez a technológia él tovább HDR+ néven a Pixeleken (és a Nexus 5X, Nexus 6P készülékeken, amelyek gyakorlatilag pont ugyanolyan képeket készítenek), és értelemszerűen kevés köze van a normál HDR-hez. 

Azt már tudjuk, hogy a Pixel kamerában veri a mezőnyt, de a HDR+ képességeire akkor derül csak fény igazán, amikor a BlackBerry KEYone-nal hasonlítják majd össze. Abban ugyanolyan szenzor dolgozik, de HDR+ nélkül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.