Hirdetés

Felgyorsulnak az SD-kártyák



|

A legújabb szabvány akár 300 megabites átviteli sebességet is lehetővé tesz.

Hirdetés

A Secure Digital architektúrák fejlesztését végző szövetség bejelentette, hogy 2011. elejére elkészül az SD/SDHC/SDXC-kártyák újabb generációja. A 4.0-ás szabványra épülő adattárolók méretre meg fognak egyezni a régiekkel, továbbá visszafelé kompatibilisek lesznek a már piacon lévő különféle eszközökkel.

 

Sandisk SDHC
Sandisk SDHC

 


Egyetlen szabad szemmel is látható újdonsággal fognak rendelkezni: a hátlapon lévő érintkezők két sorban lesznek elhelyezve. Az egyik a már említett régebbi eszközökkel való együttműködést szolgálja, a másik pedig lehetőséget teremt az akár 300 megabites adatátvitelre - utóbbi már külön támogatást igényel.


Az SD 4.0 szabvány pont időben jött: a régi verziók nehezen képesek kiszolgálni a „HD-s" világ követelményeit, hiszen mára nem kizárólag egyes kamerák, hanem akár mobiltelefonok is alkalmasak magas felbontású és bitrátájú mozgóképek rögzítésére, bár a jelentős sebességnövekedés természetesen minden felhasználási területen éreztetni fogja a hatását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.