Hirdetés

Felmorzsolja a riválisait az Apple



|

Az okostelefon-piac nyereségének a 91 százaléka az Apple zsebébe kerül.

Hirdetés

A Fortune legutóbb azt vizsgálta, hogy milyen mértékben van az okostelefonos piac az Apple zsebében. 

Hirdetés

Azt sok statisztika miatt tudjuk, hogy a legnagyobb piaci részesedése a Samsungnak van, de a Canaccord Genuity elemzői most a nyereségre is koncentráltak. 

Ezek alapján bár a szektornak csak a 17,2 százalékát teszik ki az Apple eladásai, az ágazat nyereségének a 91 százaléka vándorol az almás vállalathoz. A Samsungé a piac 23,9 százaléka, és a piac nyereségének a 14 százaléka. 

A 91 plusz a 14 valóban nem egyenlő 100-zal, és ez nem véletlen. 

Hogyan érhet el csak két cég egy ekkora piacon 105 százalékos nyereséget? A válasz egyszerű: minden más gyártó veszteséges. Ezen felül meg kell jegyezni, hogy sok kínai cég - mint a Huawei, a Xiaomi vagy a ZTE - még csak nem is adnak ki információt a nyereségeikről. 

2016-ban az Apple szekere még jobban megy majd, és nem csak az iPhone 7 miatt. A UBS elemzője, Steve Milunovich úgy számolt, hogy a március 18-án a boltokba kerülő 4 hüvelykes iPhone 5se további 1,5 milliárd dollárt hoz idén az Apple konyhájára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.