Hirdetés

Hardver nélkül sikeres a BlackBerry



|

2017-ben nyereséges lehet a BlackBerry, amelyet a szoftverei hozhatnak egyenesbe.

Hirdetés

A BlackBerry neve egykor egyet jelentett az okostelefonnal, majd az idők múlásával szinte eltűnt a cég a piacról. Az androidos Priv tiszta lapot jelentett, de sikert nem. 

Hirdetés

A gyártó végül idén feladta a hardverek fejlesztését, és egy megállapodás keretében a TCL-re bízta, hogy BlackBerry márkájú készülékeket fejlesszen, forgalmazzon és támogasson. 

A BlackBerry immáron kizárólag csak szoftverekkel és szoftveres támogatással foglalkozik. A legutóbbi pénzügyi jelentés alapján működik a stratégia, ugyanis a 2017-es pénzügyi év már nyereséges lehet a cégnél. 

Persze most még nem az: a negyedév 289 millió dolláros árbevételt hozott, a tavalyi 548 milliós helyett. A szoftverekből származó árbevétel azonban folyamatosan emelkedik, a hardveres költségek pedig csökkennek. Az ügyvezető szerint zsinórban másodszor volt a legmagasabb a haszonkulcs a cég történetében. 

Az okostelefonos szoftverek mellett a BlackBerry az autóiparban is aktív: a QNX szoftvere szórakoztatórendszereket és okosautókat működtet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.