Hirdetés

Hivatalos a Google Android 2.3



|

Frissült a kezelőfelület, és több hasznos újítás is helyet kapott a rendszerben.

Hirdetés

Izgalmas napja volt tegnap a Google vezérigazgatójának: Andy Rubinra hárult a feladat, hogy hivatalosan is bemutassa a legújabb Androidot, és a cég következő mobilját. A Nexus S-ről hamarosan kikerül egy részletesebb anyag, elsőként tekintsük át a Gingerbread újításait.

 

Google Android 2.3 (Gingerbread)
Google Android 2.3 (Gingerbread)

 


A rendszer több szempontból is megújult: az elsőre is szembetűnő újítás a kezelőfelületen mutatkozik meg, hiszen egyszerűsítettek a látványvilágon. Az új téma sötét, amely célja elsősorban a különféle kezelőszervek egyértelmű elszeparálása, ezzel könnyítve a szoftver kezelését.

Google Android 2.3 (Gingerbread)
Google Android 2.3 (Gingerbread)


Finomítottak a szövegbevitelen is, például a számok gépeléséhez már nem kell átváltani másik nézetre, a SHIFT + [Q]-[P] kombinációkkal is egyszerűen előcsalogathatóak a numerikus karakterek - ugyanez a szisztéma működik a különleges szimbólumok esetén is. A képernyőn megjelenő szavakon továbbra is működik a hosszú nyomásos kijelölés, ilyen módszerrel viszont már helytelen szavakat is lehet javítani, hiszen megjelennek a billentyűzet felett a javaslatok.

 


Természetesen rengeteg nem feltétlenül látható újítás is került az Android 2.3-ba, például alapvetően támogatott már az NFC (Near Field Communication), továbbá a programozók rengeteg új API-hoz kaptak hozzáférést. Elsősorban a játékfejlesztőknek jó hír, hogy innentől kezdve natívan kezelhetik az összes szenzortól jövő adatot, továbbá jelentősen gyorsítottak (szoftveres oldalról) a térbeli műveletek kiszámításán is.

 

Google Android 2.3 (Gingerbread)
Google Android 2.3 (Gingerbread)

 


Kapott néhány egyéb multimédiás újítást is Gingerbread, mostantól képes már alapból lejátszani a WebM és VP8 formátumú videókat, és elboldogul az AMR és AAC hangfájlokkal is. Hasznos újítás a központi letöltéskezelő, továbbá specifikusan számunkra fontos a magyar nyelv hivatalos támogatása. A rendszer a már említett Google Nexus S-en debütál, frissítés formájában pedig elsőként a Nexus One-ra fog heteken belül megérkezni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.