Hirdetés

Hivatalos az első konvergenciát kínáló Ubuntu táblagép



|

A híreknek megfelelően a spanyol Bq egyik meglévő hardverére épül.

Hirdetés

Január vége felé a spanyol Bq gyakorlatilag bejelentette, hogy úton van az első konvergenciát is támogató, Ubuntu rendszert futtató táblagép. A Canonical ma szuper-hivatalosan is leleplezte a terméket: a Bq Aquaris M10 Ubuntu Edition a tervek szerint márciusban kerül majd piacra, egyelőre ismeretlen, de várhatóan 230-260 euró körüli áron.

Hirdetés


A táblagép hardvere nem tekinthető csúcstechnológiásnak, de elméletileg korrekt módon kell majd futnia rajta a szoftvernek. A Canonical természetesen a normál Ubuntu esetében megszokott alkalmazásokat - például LibreOffice és GIMP - is előtelepíti a táblagépre, plusz a felhasználók a szokásos módszerrel tárolókból is installálhatnak maguknak különféle programokat.




Bq Aquarius M10 Ubuntu Edition specifikációk:

- 10" kijelző, 1920×1200 pixel, AHVA panel
- 5/8 megapixeles kamerák
- Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11n, GPS
- Fényérzékelő, digitális iránytű, gyorsulásmérő
- Négymagos és 1,5 GHz-es CPU, Mediatek MT8163A SoC
- 2 GB RAM, 16 GB eMMC háttértár, microSD foglalat (max. 64 GB)
- Sztereó hangszórópár, 2× 0,7W
- microUSB, microHDMI, 3,5 mm-es audio Jack
- Ubuntu Linux
- Akku: 7280 mAh, LiPo
- Súly: 470 gramm
- Méret: 246 × 171 × 8,2 mm


(Forrás: OMG!Ubuntu, Canonical)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.