Hirdetés

Hivatalos: kettészakad a Sony Ericsson



|

A japán gyártó kivásárolja partnerét a vegyesvállalatból.

Hirdetés

Nemrégiben mi is beszámoltunk azon pletykáról, miszerint a Sony Ericsson márkanév hamarosan megszűnhet, hiszen a vegyesvállalat japán része meg kíván szabadulni a svédektől, egyedül kívánják továbbvinni az okostelefonos üzletágat. A híresztelés igaznak bizonyult, a vállalatok ma egy közös sajtóközleményben hivatalosan is bejelentették a komoly változást.

 

Sony Ericsson XPERIA Arc S
Sony Ericsson XPERIA Arc S

 


A Sony és az Ericsson tíz éves házasságának jövő januárban lesz a vége, előbbi cég 1,05 milliárd euróért fogja megvásárolni partnere 50 százalékos tulajdonrészét, és öt szabadalmi családját. Egyelőre még nem tudni, hogy maga a „Sony Ericsson" márkanév is kukába kerül-e, elválásuktól függetlenül a két gyártó bizonyos területeken továbbra is együtt fog működni.


A kivásárlás oka állítólag a Sony csalódottságára vezethető vissza, az értesülések szerint az Ericsson bonyolult bürokráciájának köszönhetően nem voltak képesek gyors döntéseket hozni, amely elengedhetetlen az egyre gyorsuló termékfejlesztések világában. A Sony függetlenségének elnyerése után a jövőbeli telefonjaival nyújtott funkciókat és szolgáltatásokat egyéb termékeivel - többek közt a PlayStation Networkkel - is integrálni kívánja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.