Hirdetés

Hivatalosak a Sony idei első mobiljai



|

Abszolút belépőkategóriás modellel és olcsóbb tepsivel újított a gyártó.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban meglehetősen nagy csend honolt a Sony telefonos részlegének háza táján, néhány abszolút felejthető töltelékmobilon kívül semmivel sem szolgált a gyártó. Sajnos az idei évet sem sikerült sokkal komolyabban indítani, ám remélhetően a most leleplezett, kedvező árú okostelefonjai csak bemelegítésül szolgálnak, a februári Mobile World Congress-en pedig végre felveszik a kesztyűt a japánok.

Hirdetés


Ettől függetlenül már csak az áruk és korrekt megjelenésük miatt is figyelmet érdemelnek az eszközök, világmegváltó újdonságokat az árkategóriájukban amúgy sem kell várni. Előzetesen kiemelendő, hogy mindkét modell a gyártó saját felületével felvértezett Android 4.3 operációs rendszert futtat, továbbá egyes régiókban dupla SIM-es változatban is elérhetőek lesznek. Sajnos a piacra kerülésük idejéről és várható árukról nincs információ, ám a spekulációk szerint kártyafüggetlenül a tepsimobil 400 euró alatt, míg a kistestvére 175 euró környékén érkezhet meg.


Sony XPERIA T2 Ultra

A tepsifon elsősorban a Samsung Galaxy Megák ellen indul csatába, amely elsőre is egyértelmű bizonyítékát a 6 colos és 1280×720 képpontos multitouch érintőkijelzője jelenti. A megjelenítő nem egy szokványos TFT panel, hanem a Sony reményei szerint egy kicsivel jobb képminőségű Triluminos, amelyet szoftveres oldalról Mobile BRAVIA 2 képjavító algoritmusok egészítenek ki.


A telefon előlapi kamerája 1 megapixeles, míg a hátlapi autofókuszos és vakus egysége 13 megapixeles képek készítésére alkalmas. Videózás terén utóbbival 1080p-s videókat is lehet készíteni, köszönhetően a négymagos és 1,4 gigahertzes processzorú Qualcomm Snapdragon 400 lapkakészletnek, továbbá az emellé társított 1 GB memóriának. A japán tepsibe 8 GB háttértár került, amely legfeljebb 32 GB kapacitású microSD-vel bővíthető.


Egyesek számára pozitív hír lehet, hogy a szokásos Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11n, A-GPS és HSPA+ (42 / 5,76 Mbps) vezérlők mellett LTE chippel és NFC-vel is büszkélkedhet az okostelefon, bár a tulajok többsége ezeknél feltehetően többre fogja tartani a 3000 milliamperes akkut, még ha házilag nem is cserélhető. A Sony szerint a maximális készenléti- és beszélgetési idő 2G-s hálózaton 44 nap / 14 óra. Az XPERIA T2 Ultra 172 grammot nyom, 165 × 84 × 7.7 mm méretű.


Sony XPERIA E1

A készülék legnagyobb eladási pontjainak egyértelműen a relatíve friss operációs rendszere és kellemes megjelenése ígérkezik, vagy legalábbis reméljük legalább a szerelési minősége képes feledtetni az 512 MB RAM használatát. A lapkakészlet hasonlóan kevéske, bár a kétmagos és 1,2 gigahertzes Qualcomm Snapdragon 200 legalább minőségi választás ebben az árkategóriában.


A 21 Mbps letöltési sebességű HSPA+ modemmel ellátott telefonba 4 colos és 800×480 pixeles érintőkijelző került, előlapi kamerája nincs, a hátlapi fixfókuszos képalkotó egysége 3,15 megapixeles.


A készülék további fontosabb ismérvei: maximum kétujjas multitouch, 100 decibel hangerőre képes hangszóró, 4 GB bővíthető háttértár, FM rádió, A-GPS, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11n, 1750 milliamperes telep, 2G-n legfeljebb 20 nap / 8 óra készenléti- és beszélgetési idő, 120 grammos súly, 118 × 62 × 12 mm-es méret.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.