Hirdetés

HP: netbookokat a tantermekbe!



|

A vállalat bemutatta a Mini 100 kisiskolásoknak szánt verzióját.

Hirdetés

Már régóta beszédtéma az általános tantárgyak oktatásának korszerűsítése számítógépek segítségével, azonban a kezdeti problémák továbbra is fennállnak: többek közt az idősebb tanárok ódzkodnak a használatuktól, ráadásul a gépek beszerzése sem olcsó mulatság - így egyelőre nincs túl nagy sikere a kezdeményezésnek.

 

 


Ettől függetlenül a HP is megpróbál betörni a nem is igazán létező piacra a Mini 100e Educational Edition nevű olcsó netbookjával. Hardveresen szemszögből egy abszolút átlagos apró noteszgépről van szó: a kijelzője 10,1 colos, a panel felbontása 1024×600 pixel. Viszont ebben már az új Intel Atom N455-ös processzor ketyeg, 1 GB DDR3-mas memóriával - bár vicces módon a modul effektív órajele állítólag csak 667 MHz, így semmi értelme az egésznek.


Valójában két apróság akad, amely miatt valamelyest ki lehet jelenteni, hogy gyermekek számára készült: a billentyűzet cseppálló, továbbá a gép burkolatán lévő dekoráció egyénileg testreszabható. A Mini 100e-t kizárólag oktatási intézmények rendelhetik meg júliustól kezdődően, a kezdő ára 300 dollár - vélhetően SUSE Linux operációs rendszerrel, de emellett Windows XP-vel és 7-tel is kérhető lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.