Hirdetés

HP PhotoSmart 385 - a mobilprinter



|

A HP PhotoSmart 385-as mobiltelefon nyomtatónak készült

Hirdetés

A HP ezúttal is bőkezűen megajándékozta a vásárlókat különféle extra kiegészítőkkel, így a készülék dobozában találunk egy igényes bőr válltáskát, egy töltőt, egy Bluetooth adaptert, némi fotópapírt, illetve a színes és szürkeárnyalatú festékpatron sem hiányzik a csomagból. A kisméretű, műanyag borítású készüléket az asztalra helyezve akár be is kapcsolhatjuk. Az elemek kicsit lötyögnek, érezni, hogy nem egy csúcskategóriás eszközről van szó. Az előlapon található a számos memóriakártya bemenet (SD, CF, SmartMedia, XD, MMC ) mellett még Bluetooth-on keresztül is tudunk adatokat küldeni a printernek. A festékpatront a PhotoSmart jobb oldalába kell helyeznünk, a maximálisan 20 darab fotópapírt a kép oldallal lefelé pedig a hátuljába. Az utóbbi rész akkor nyílik ki, ha áram alá helyezzük a printert, majd megnyomjuk az "on" gombot.
Az USB sticket-et helyezzük a bal felső sarokba, majd csatlakoztassuk a számítógépünkhöz vagy a mobiltelefonhoz. Az általunk tesztelt Nokia N70-es egyből megtalálta a nyomtatót, rögzítették egymást, és innentől könnyedén ment a kapcsolatteremtés. Csatlakoztatás nélkül is képes nyomtani a printer, csak biztonságos nyomtatáshoz kell összekapcsolnunk a két eszközt. A PhotoSmart 385 tetején található egy kihajtható 6,4 cm átmérővel megáldott LCD TFT kijelző, amely a jobb és bal oldalt található funkció gombokkal irányítható, kezelése rendkívül egyszerű. A szoftver egy kicsit lassú.
Maga a nyomtatás is igen egyszerűen történik. Kiválasztjuk a megfelelő képet a telefonunk galériájából, majd elküldjük BT-n keresztül a nyomtatónak, amely azonnal beszívja a papírt és megkezdi "ráfröcskölni" a színeket. A lézerhez szokott felhasználók meg fognak lepődni a PhotoSmart 385 kissé zajos működésén, sőt, az asztalunk is erőteljesebben fog rezegni a kelleténél. A kissé lomha folyamat végén egy enyhén homályos és életlen vonalakkal operáló eredményt fogunk kapni, amely messziről még egészen tetszetős, de egy fotóalbumba már nem merném berakni - igaz, ez elsősorban a Nokia N70 optikájának a hibája. A printerre másolt fotókat szerkeszthetjük, nagyíthatjuk.
A HP RealLife technológiájának hála elvileg szoftveresen el tudjuk távolítani a fotókról a vörösszem effektust, ilyen kép hiányában ezt nem tudtam kipróbálni. A készüléket akkumulátorról és hálózati adapterről is tudjuk működtetni. A PictBridge-et is támogató eszközt a HP webshop-jában 44.990 Forintért vásárolhatjuk meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.