Hirdetés

HTC: biztonságban vannak az ujjlenyomatok



|

Jogos kérdés merült fel a vállalat első tepsifonjával kapcsolatban.

Hirdetés

Az iPhone 5S szeptemberi bemutatása után a készülékkel kapcsolatos legnagyobb viták az ujjlenyomat-olvasója kapcsán bontakoztak ki: egyrészt mennyire pontos az érzékelő, másrészt pedig a biometrikus azonosítójegyeink problémás megváltoztathatósága miatt mennyire vannak biztonságban a készüléken.

Hirdetés


Az Apple ezen kérdésekre alaposan felkészülve nagyon korán megpróbálta tisztázni a helyzetet, a jelenlegi tájékoztatás szerint a lenyomatok a készülék A7 lapkakészletének egy speciális tárolójában találhatóak, amelyet maga az operációs rendszer sem képes elérni, így pusztán szoftveres módon nem lehet ellopni az adatokat. A HTC One Max tegnapi bejelentése során efféle részletekről nem esett szó, de a PhoneArena munkatársainak sikerült elérniük a vállalatot.


A beszámoló alapján a One Max esetében magán a beépített háttértáron találhatóak az ujjlenyomatok, ám elméletileg az Android nem képes közvetlenül olvasni vagy másolni azokat, erősen titkosítottak, még a HTC sem férhet hozzájuk. Magukat a lenyomatokat nem fotókként kell elképzelni, hanem a szenzor szoftverének saját leíró formátumát használó állományokról van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.