Hirdetés

HTTPS Everywhere már a mobilos Firefoxhoz is



|

Publikus Wi-Fi-n netezve különösen jó szolgálatot tehet a bővítmény.

Hirdetés

A biztonságos internetezési környezet kialakításába energiát fektetett felhasználók jó eséllyel hallottak már az „asztali” Firefox és Chrome – továbbá most már Opera – böngészőkhöz is elérhető HTTPS Everywhere kiegészítőről, amely célja a HTTPS-t csak opcionálisan támogató webhelyek esetén a titkosított adatátviteli csatorna használatának kikényszerítése.

Hirdetés


A Mozilla szoftverét Androidon használók feltehetően örömére az Electronic Frontier Foundation a napokban elérhetővé tette a bővítmény mobilos böngészőhöz készült változatának bétáját, amely telepítését mindenképp ajánljuk a biztonság fokozása érdekében.


A titkosított adatkapcsolat kikényszerítése a felhasználói nevet és jelszót igénylő weboldalak esetén rendkívül fontos, lévén sima HTTP adatkapcsolatot használva a hálózaton natúr szöveges formában futnak végig a bejelentkezési adatok: ha egy publikus Wi-Fi router naplózza az adatforgalmat, akkor a tulajdonosának kezébe kerülhetnek az érzékeny információk.


(Forrás: Lifehacker)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.