Hirdetés

IBM: hamarosan jöhet a gondolatvezérlés?



|

A kutatók szerint öt év múlva már az áramszolgáltatóktól sem fogunk annyira függeni, mint manapság.

Hirdetés

Tegnap a Kék Óriás publikálta a 2006 óta évi rendszerességgel kiadott „5 in 5" előrejelzését, amelyben 5 olyan dolgot próbálnak megjósolni, ami 5 év múlva akár valósággá is válhat. Az eddig bejött tippjeik nem voltak a valóságtól elrugaszkodottak, például a Siri mögött álló technológiát, és a távolról felügyelhető gyógyászati eszközöket (pl.: intelligens szívimplantátumot) sikerült eltalálniuk.

 

Az idei év jóslatai:

1) A különféle - elsősorban mozgási - energiák hasznosításával nagy mértékben csökkenteni tudjuk majd az áramszolgáltatóktól való függőségünket
2)
A jelszavakat fokozatosan leválthatják a biometrikus profilok
3) Valósággá válhat a gondolatvezérlés
4) A mobilok terjedése miatt megszűnik a digitális szakadék
5) A fejlett szűrőknek köszönhetően nem kapunk több kéretlen levelet, ráadásul ugyanezek az algoritmusok képesek lesznek ugyan nem kért, de mégis hasznos információkkal szolgálni

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.