Hirdetés

CES 2012: jönnek az atomos mobilok



|

Elsőként a Lenovo, majd a Motorola fog Intel processzoros mobilokat piacra dobni.

Hirdetés

Mint nemrég már beszámoltunk róla, az Intel elkészült az első okostelefonokban és táblagépekben is kiválóan használható x86-os architektúrájával, a Medfield részleteiről tegnap hullt le a lepel. Az ábrán látható Penwell maga a végleges termék, a nagyot bukott Moorestown kódnevű elődjétől eltérően már nem kétlapkás megoldásról van szó, hanem konkrétan egy System-On-Chipről.


Az Intel jelenleg egyetlen processzorral képes kínálni az SoC-t, az egymagos Atom Z2460 jelzésű egység 1,6 gigahertzes órajelen ketyeg, és természetesen támogatja a Hyper-Threadinget is. Az 512 kilobájt másodlagos gyorsítótárral rendelkező CPU kétcsatornás memóriavezérlője maximum 1 gigabájtnyi LPDDR2-es memóriát képes megcímezni.


Mindezek önmagukban nem mondanak túl sokat, ám szerencsére a CES-en megtekinthető inteles referencia telefonon sikerült elvégezni néhány egyszerű tesztet: többek közt a jól ismert Sunspider 1332 milliszekundum alatt futott le a Medfielden, összehasonlítási alapul az Apple iPhone 4S-nek átlagosan 2250 ms, míg a Samsung Galaxy S II-nek 3727 ms kell a teljesítéséhez – az alacsonyabb érték a jobb.


Az Intel az új System-On-Chipjén felül még bejelentette, hogy az első medfieldes mobil a Lenovo K800 lesz, a kínai gyártó hazájában a második negyedév során fogja piacra dobni a 4,5 colos / 1280×720 pixeles érintőkijelzővel, és 8 megapixeles kamerával ellátott eszközt. Észak-Amerikában és Európában vélhetően a Motorola fog elsőként atomos mobilokkal előrukkolni, ám ezen készülékek vélhetően még nagyon korai fejlesztési fázisban vannak, valószínűleg csak az év vége felé lesz belőlük valami.

(A kép forrása: Android Police)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.