Hirdetés

Íme az első 5G-s Fairphone, a mobil, melynek a fenntarthatóság az első



|

A fenntarthatóságot előnyben részesítő gyártó új okostelefonja már előrendelhető.

Hirdetés

Létezik egy holland startup, a Fairphone, ami okostelefonok készítésével foglalkozik, ám közel sem a hagyományos módon, ugyanis a gyártás során fontos szempont náluk a fenntarthatóság, így alacsonyabb környezeti terheléssel képesek működni, mint versenytársaik.

A vállalat figyel arra, milyen anyagokból készülnek az eszközeik, illetve arra is, hogy megfelelő munkakörülményeket biztosítson dolgozóinak, a mobilok moduláris felépítésének hála pedig könnyebben javíthatóak az egyes alkatrészek.

Hirdetés

Időközben a vállalat leleplezte a Fairphone 4-et, ami az első 5G képes mobiljuk lesz. Az új kütyü 5 éves jótállással érkezik, és 2025 végéig élvezi a szoftveres támogatást, de a gyártó célja az, hogy kitolja ezt 2027-ig. Gyárilag Android 11 fut a mobilon, de frissíthető 12-re és 13-ra is. Természetesen ez is egy moduláris eszköz, amelynek elkészítéséhez számos igazságosan megszerzett anyagot használtak fel, ráadásul a Fairphone vállalta, hogy minden egyes eladott példány után újrahasznosít egy mobilt vagy annak megfelelő mennyiségű elektronikai hulladékot.

Fenntarthatóság terén tehát szuperál a Fairphone 4, de a mobil teljesítménye is megfelelőnek tűnik. A Qualcomm Snapdragon 750G chipset mellé választhatunk 6 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet, vagy 8 GB RAM-ot és 256 GB helyet. A készülék képernyője 6,3 hüvelykes, elől egy szelfikamera, hátul pedig két másik lencse található, és 3905 mAh-s aksi gondoskodik az energiaellátásról.

A Fairphone 4 fekete, valamint egy sima és egy pötyökkel feldobott zöld színben lesz elérhető október 25-től Európában, de már most előrendelhető a gyártó hivatalos oldaláról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.