Hirdetés

Itt a tabletekbe szánt Atom Z760



|

Megérkezett az Oak Trail platform első tagja.

Hirdetés

Az eredeti pletykák szerint az Intel március végén tervezte hivatalosan is bemutatni a jelenlegi Pine Trail platform utódját, azonban ismeretlen okból tegnapig csúszott az Oak Trail debütálása, ráadásul csak egy hozzá tartozó processzort kaptunk.

 


A most hivatalossá vált Atom Z760 központi egység érdekessége, hogy kifejezetten tabletekbe lett tervezve, az Intel szerint tökéletes mind a Windows 7-et, mind pedig az Androidot és MeeGót futtató eszközök számára. Az egymagos, Hyper-Threadinget is támogató CPU 1,5 gigahertzes órajelen ketyeg, 512 kilobájt gyorsítótárral gazdálkodhat, és csupán 3 Watt a TDP-je.


A Pine Trailhez tartozó társaihoz hasonlóan integrált DDR2-es memóriavezérlővel rendelkezik, pluszban a szintén beépített GMA 600 grafikus vezérlője képes hardveresen dekódolni a HD1080p-s videókat. A CPU ezzel együtt jelentősen kisebb az előző generációs testvéreinél, hiszen 22×22-ről sikerült 13,8×13,8 milliméterre csökkenteni a méretét.

 


A hozzá tartozó SM35 Express lapkakészlet 17×17-ről 14×14 milliméterre zsugorodott, a szokásos I/O-vezérlők listája HDMI 1.3a-val bővült, ezeken felül lényegében csak egy hangchipet tartalmaz. Az Atom Z760/SM35 Express duó közös tulajdonságai közé tartozik a 45 nanométeres csíkszélesség, továbbá ólom- és halogénmentesek.


Az első ezekkel szerelt táblagépek az elkövetkező hónapokban kerülhetnek piacra, többek közt a Fujitsu, a Lenovo, és a Viliv is alkalmazni fogja őket a különböző termékeiben. Az Intel ezzel együtt bejelentette az Oak Trail platform utódját: az elméletben még a második félév folyamán érkező, Cedar Trailhez tartozó processzorok tervezett újdonságai közül kiemelendő a passzív hűtés lehetősége, a 32 nanométeres gyártástechnológia, és a Wireless Display támogatása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.