Hirdetés

Újabb Samsung Galaxy modell a németeknél



|

Olcsón kapható a Spica testvérének nevezhető okostelefon.

Hirdetés

A koreai vállalatról közismert, hogy minden piaci szegmenst érintőképernyős készülékekkel támad már jó ideje, legyen szó egyszerű alapmobilokról, vagy okostelefonokról. A kettő piac közt viszont meglehetősen komoly árrés van, amely nagy üzleti lehetőségeket rejt magában.

 

Samsung Galaxy 3 i5800
Samsung Galaxy 3 i5800

 


Ebbe a közbülső szegmensbe tartozik az általunk is tesztelt Galaxy Spica (i5700), amely már okostelefon, azonban kártyafüggetlenül 60 ezer forint alatt is beszerezhető újonnan. Most a németek is kaptak egy hasonló készüléket, amelyet a Galaxy 3 (i5800) jelzéssel látott el a gyártó, és 299 euró (kb. 85 ezer forint) szerepel az árcéduláján.


A TouchWiz-kezelőfelületű, Android 2.1-es mobil nagyon kevés paraméterében tér el az említett Spica-tól: az érintőképernyője maradt 3,2 colos, azonban a felbontása 240×400 pixelre apadt, szemben az i5700 320×480 képpontjával. Cserébe viszont a megjelenítő kapacitív, és multitouch-kompatibilis.


Három megemlítendő változtatás történt még: az új telefon processzora 800 helyett csak 667 megahertzen ketyeg, de a Wi-Fi-vezérlő támogatja az n-szabványt, és a Bluetooth is 3.0-ás lett. Az eddig említetteken kívül minden fontos tulajdonságuk azonos, a kamera 3,15 megapixeles, autofókuszos, és az A-GPS segítségével geo-tagekkel is elláthatja a fotókat.


A 3,6 megabites HSDPA-modul segítségével mobilnetezésre is alkalmas az i5800, van RDS-es FM-rádió, és 170 MB szabadon felhasználható háttértár - utóbbi legfeljebb 32 GB-os microSD-vel bővíthető. A Samsung Galaxy 3 113,5 x 55 x 12,4 mm méretű, a tömege az 1500 milliamperes akkuval együtt 110 gramm.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.