Hirdetés

Jobs: hivatalosan sincs nagy baj az antennával



|

Az Apple tegnap tovább tagadta hibát, de hajlandóak ingyen tokokat biztosítani.

Hirdetés

Az almás cég még szerdán, az iPhone 4 antenna-problémáját boncolgató cikkünk megjelenése után bejelentette, hogy pénteken sajtótájékoztatót tartanak: egyértelmű volt, hogy miről lesz majd szó. Közben kiadták az iOS 4.01-et, amelyben változtattak a térerő-kijelzésen, továbbá bétázik az operációs rendszer 4.1-es változata is - utóbbi újdonságai közé tartozik a megújult kinézetű Game Center, és támogatott az AVRCP nevű Bluetooth-profil, amely segítségével már vezeték nélküli fülhallgatók segítségével is lehet vezérelni a médialejátszót.

 

 

(A kép forrása: Engadget)


Visszatérve a tegnapi sajtótájékoztatóra: az Apple szerint más készülékeket is sújtja a vételi probléma, amelyet konkrétan demonstráltak is egy Blackberry 9700, egy Samsung Omnia 2, és egy HTC Droid Eris segítségével. Ekkor már sejteni lehetett, hogy az őszinte vallomás elmarad, és így is lett - bár annyit hajlandóak voltak elismerni, hogy ők sem tökéletesek, amely viszont még mindig távol áll a bocsánatkéréstől.


Ettől függetlenül Jobs kijelentette, hogy egyszerűen imádják a vásárlóikat, így a lesznek oly kedvesek, hogy a szeptember 30-ig vásárolt iPhone 4-esekhez ingyen tokot, vagy keretet biztosítanak. Aki már beszerzett egyet valamelyik Apple Store-ban, annak visszatérítik az árát, továbbá a 30 napon belül vásárolt telefonokat akár vissza vihetik a csalódott vásárlók - elvileg még akkor is, ha hűségszerződést van érvényben az AT&T-vel. Így összességében nincs, és nem is lesz megoldva a probléma, azonban a minimálisan elvárható intézkedéseket megtette az Apple.


Kaptunk némi statisztikát is: Jobs ismertette, hogy az iPhone 3GS-ek 6 százalékát vitték vissza a boltba a tulajdonosai ennyi idő alatt, az új modellnél ez a szám csupán 1,7 százalék. Eddig nagyjából 3 millió iPhone 4-et adtak el, és a vásárlók 0,55 százaléka reklamált az ügyfélszolgálaton valamilyen probléma miatt - ami jó arány, de az eladási volumenből fakadóan 16 500 főről van szó, ami megfelel egy kisváros lakosságának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.