Hirdetés

Jöhet az első iPad-exkluzív napilap



|

Állítólag The Daily lesz a News Corporation kiadványának címe.

Hirdetés

A brit The Guardian rendkívül érdekes pletykát indított útjára: információik szerint Rupert Murdoch médiabirodalma, a News Corporation november végén bejelentheti az első ipades napilapot. A hírek szerint az újság hetente 99 centbe fog kerülni, és kizárólag az Apple táblagépéről lesz elérhető, még online mellékhajtással sem fog rendelkezni.

 

News Corporation székház
News Corporation székház

 


A szerkesztősége elvileg 100 tagot számlál, helyileg pedig a cég New York-i irodaházának 26. emeletén kaptak helyet. Állítólag már hónapok óta készülnek a nagy dobásra, most már csak a végső simításokat kell elvégezniük, továbbá meg kell győződniük a fizetési rendszer megfelelő működéséről. Ha minden jól megy, akkor az első lapszám még idén megérkezhet.


Amennyiben a The Guardian információi helytállóak, akkor az Apple egy lépéssel közelebb kerül a céljához, hiszen az iPad bejelentésekor is kiemelték, hogy a tablet teljes mértékben alkalmas a lassan haldokló nyomtatott sajtó, és a kizárólag hirdetésekből élő online médiumok közti szakadék áthidalására. Tulajdonképpen hasonlóról van szó, mint amit a rendkívül sikeres iTunesszal is megléptek: bebizonyították, hogy az emberek szívesen vásárolnak zenét digitális formátumban, és a koncepció sikere vélhetően a magas színvonalú újságírás területén sem fog elmaradni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.