Hirdetés

Jöhetnek az ARM-alapú noteszgépek



|

A hírek szerint számos gyártó megpróbálkozik újra smartbookok piacra dobásával.

Hirdetés

Az utóbbi olyan három évben döbbenetes minőségi javulás ment végbe az ARM architektúrára épülő processzorok terén, a jelenleg piacon lévő csúcsmodellek elődjeikhez képest igen komoly számítási teljesítménnyel rendelkeznek, bár azért a noteszgépekben is használt x86-osokat még nem sikerült befogniuk.

 

(A kép csak illusztráció)


Ettől függetlenül a mindennapi netezésre már teljesen alkalmasak, megfelelő szoftverek esetén pedig alapvető irodai munkára is használhatóak, ráadásul jelentősen kevesebbet fogyasztanak az Intel, és az AMD notebookokba tervezett központi egységeinél.


Épp ezért nem meglepő, hogy a pletykák szerint többek közt a Samsung, a Toshiba, az Acer, és az ASUS is megpróbálja feltámasztani a smartbookokat: ezen eszközök külsőre hagyományos notebookoknak tűnnek, ám a belsejükben ARM-alapú processzorok dolgoznak, akárcsak az okostelefonokban és táblagépekben.


Természetesen a megfelelő teljesítményű hardver még nem elég a sikerhez, ám a következő generációs smartbookokon már a korábbi ismeretlen Linux-disztribúciók helyett Android, és Windows 8 operációs rendszer futhat, amely nagyban növelheti a sikerük esélyét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.