Hirdetés

Jön a General Motors csodafegyvere, a OneStar



|

A következőkben ismertetett dolog elég futurisztikusnak tűnne, ha nem szoktunk volna hozzá az utóbbi években, hogy egyetlen, szinte lehetetlennek tűnő és mégis megvalósult technikai elképzelésen se lepődjünk meg.

Hirdetés

A OneStar egy valódi – a GM leányvállalataként működő cég –, amely a michigani Troy városában fejlesztette ki azt a GPS és GSM technológiát alkalmazó rendszert, amely gondoskodik az autó védelméről, biztonságáról és információ-szolgáltatásáról. A mobilkommunikációs eszközök a vezetőt összekötik a OneStar központjával, ahol 24 órás tanácsadó és asszisztensi szolgálat működik, hogy bármilyen műszaki hiba, baleset vagy kellemetlenség esetén haladéktalanul segítséget nyújtson.

 


Chet Huber, a OneStar elnöke szerint a technológia organikusan van beágyazva az autók szinte minden alkatrészébe. Illetve csak az összes Cadillac-be és már minden negyedik GM autóba, ami lekerül a futószalagról. Sőt már a Lexus is megvette a licencet, és a Honda is nemsokára OneStar-ral kibélelt autókat fog gyártani. Huber szerint ez nem kevesebbet jelent, mint azt, hogy az autó virtuálisan szinte mindig a szervizben tartózkodik, miközben a tulajdonosa boldogan hajtja az országúton.



Amikor pedig tényleg arra van szükség, hogy a kocsi javítóműhelybe kerüljön, elég betelefonálni az időpont ügyében, s a szerviz egyszerűen letölti a kocsi számítógépének adatait, amelyek mint már tudjuk szinte minden részegység állapotáról tökéletes képet adnak, így a cseréhez szükséges részegységek a beérkezéskor már előkészítve várják az autót. Ez a rendszer Huber szerint egy nap teljesen feleslegessé teszi a komolyabb szervízmunkákat. Ennek bizonyára mindenki nagyon örül, kivéve az autószerelőket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.