Hirdetés

Jön a Google és a Levis közös okosdzsekije



|

A Project Jacquard érintőpadot csinál a hétköznapi ruhadarabokból.

Hirdetés

A tavalyi I/O rendezvényen jelentette be Project Jacquard névre keresztelt technológiáját a Google, idén pedig már az első konkrét termékkel is megismerkedhettünk. A techóriás a Levi's ruhaipari céggel közösen kezdi meg az okosruhák gyártását, az első elérhető darab egy Commuter szériás dzseki lesz.

Hirdetés

Az Advanced Technology and Products (ATAP) részleg által fejlesztett Jacquard a kabát bal karján található interaktív fonalakkal teszi lehetővé okostelefonunk vezérlését. A ruha így teljes mértékben a szokásos anyagokból készülhet, csupán ez a kicsi, remek vezetési tulajdonságokkal bíró folt érzékeli érintésünket. A jelek egy apró, a kézelőre csíptethető Bluetooth-os eszközbe futnak be, amivel nincs más dolgunk, mint eltávolítani mosás előtt. Amint párosítottuk az okosdzsekit telefonunkkal, máris használhatjuk a tetszőlegesen konfigurált gesztusokat a kompatibilis programokkal, koppintással például számot válthatunk, húzással pedig növelhetjük a hangerőt.

A Google Music és Maps, a hívások és az üzenetek mellett egyelőre a Spotify és a Strava applikációk támogatják a Project Jacquard technológiát, a hamarosan kiadott API-kkel azonban minden fejlesztő előtt nyitva lesz a lehetőség. A kerékpározáshoz kifejezetten ajánlott Levi's Commuter okosdzsekik bétatesztje az év végén indul, megjelenésük pedig 2017 tavaszán számíthatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.