Hirdetés

Jön a Symantec Mobile Security!



|

PC-szintű biztonság és adatvédelem a Windows Mobile eszközökhöz.

Hirdetés

Hamarosan elérhető a Symantec Mobile Security 5.0, amely a felhasználók számára ugyanolyan biztonsági és adatvédelmi lehetőségeket kínál a Windows Mobile okostelefonokhoz és PDA készülékekhez, mint amelyek már szabványosnak számítanak a laptopok és egyéb számítástechnikai eszközök esetében. A terméket könnyű lesz telepíteni, kezelni és karbantartani.

 

A Symantec Mobile Security Suite 5.0 számos integrált védelmi technológiát kínál a mobil eszközök számára:

 

Antivírus – Azonnal felismeri a veszélyes állományokat, és meggátolja, hogy a felhasználók megnyissák a fertőzött fájlokat. A rendszeradminisztrátorok a Symantec LiveUpdate szolgáltatáson keresztül végezhetik a vírusszkennelést és a frissítések letöltését.

 

Tűzfal – Ellenőrzi a kimenő és bejövő hálózati adatforgalmat is a mobil eszközön.

 

Anti-SMS spam – Automatikusan kiszűri és törli a spam üzeneteket, vagy egy külön spam mappába helyezi át őket.

 

Adatvesztést csökkentő technológiák – Kódolja az adatokat az eszközön és a memóriakártyán, arra az esetre, ha az eszközt ellopnák. A fájlaktivitási napló segítségével a rendszeradminisztrátorok meghatározhatják, ha egy bizalmas fájlhoz valaki hozzáfért, és többszöri sikertelen belépési kísérlet észlelésekor minden adatot törölhetnek az adattörlő eszköz segítségével.

 

Telefon funkció kontroll – Lehetővé teszi a rendszeradminisztrátorok számára, hogy kiiktassák az eszköz által kínált funkciók némelyikét, például a Bluetooth vagy Wi-Fi kapcsolatot, illetve az eszköz szinkronizálását. Ez leszűkíti a sérülékenységek és veszélyforrások körét, és csak azokat a funkciókat teszi elérhetővé, amelyek az üzletmenethez szükségesek.

 

Symantec Mobile VPN – Ez a választható funkció lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a vállalati hálózathoz biztonságos IPSec VPN csatornákon keresztül csatlakozzanak, ezáltal védve a kritikus adatokat az adatforgalom során.

 

Hálózati belépés kontroll – A Symantec Mobile VPN-nel együtt alkalmazva a technológia lehetővé teszi a rendszeradminisztrátorok számára, hogy biztosíthassák, csak biztonságos, az előírásoknak megfelelő eszközök csatlakozzanak a vállalati hálózathoz.

 

Hamisítási védelem – Ellenőrzi a hálózathoz való csatlakozás előtt, hogy az eszköz biztonsági alkalmazásait nem módosították vagy hamisították meg.

 

Enterprise Management – Kezelési konzolt biztosít a rendszeradminisztrátorok számára, egyedi igényekre szabott biztonsági előírásokkal és jelentéssel.

 

A Symantec a Mobile Security Suite felhasználói verzióját és a Norton Mobile Securityt azonos időszakban, 2007 májusában jelenteti meg.

 

A Yankee Group felmérése szerint a vállalati mobil adathasználók száma 2010-re meghaladja a 269 milliót, amely mintegy 19,8 százalékos összetett évi átlagos növekedési ütemet jelent. A munkahelyi hálózatokhoz mobil eszközökkel kapcsolódó alkalmazottak növekvő számával párhuzamosan, nem meglepő módon, a malware-ek készítői és a bűnözők is ki akarják használni a kritikus adatok védtelenségét. A Symantec Global Intelligence Network felmérése is azt mutatja, hogy 2004 és 2006 között minden félévben csaknem megduplázódott a mobil vírusok száma.

 

Számtalan Symantec felhasználó – IT osztályok és felhasználók egyaránt – megértik, hogy a mobiltelefonok jelentik a számítástechnika új platformját” – mondta Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója. „A kettős módú Windows Mobile eszközök lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy mobil, illetve vezetéknélküli helyi hálózatokon keresztül kommunikáljanak, egyre több és több felhasználó a mobiltelefonját használja személyes vagy üzleti tranzakciók végzésére. Ezek a felhasználók a Symantechez hasonló biztonsági cégekhez fordulnak, hogy segítsenek megvédeni információikat és tranzakcióikat, függetlenül attól, hogy éppen milyen eszközöket használnak: telefont, laptopot vagy személyi számítógépet.”

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.