Hirdetés

Kalifornia véget vetne a nagyüzemi mobillopásnak



|

Kötelezővé tennék a távoli téglásítás funkció okostelefonokhoz való mellékelését.

Hirdetés

Ugyan mostanra számos – egyes esetekben gyártóktól származó – szolgáltatás vált elérhetővé a lopott vagy elkallódott telefonok távoli követésére és használhatatlanná tételére, azonban Kalifornia állam törvényhozóinak szándéka szerint hamarosan jogszabály kötelezné a vállalatokat a funkcionalitás készülékeikhez való mellékelésére.

Hirdetés


Ennek apropóját sejthetően a tolvajlások hihetetlen mértéke adja, San Franciso rendőrségének statisztikái szerint tavaly a helyi lopások bő felében mobilok voltak a célpontok. „Ma hivatalosan is fellépünk annak érdekében, hogy a mobilipar végre megtegye a szükséges lépéseket a telefonlopások visszaszorítása, továbbá az üzletüket fenntartó fogyasztók biztonságának növelése érdekében” – vezette fel pénteken a törvényjavaslatot Mark Leno szenátor.


Szavainak súlyt ad, hogy a beadványában citált iparági becslések szerint a telefonlopások közvetett módon jót tettek a telefongyártók és távközlési szolgáltatók profitjainak: a számai szerint 2012-ben a felek nagyjából 30 milliárd dollár extra bevételre tettek a lopott mobilok pótlása miatt, továbbá 2013-ban a szolgáltatók 7,8 milliárd dollárt kaszálhattak a lopások esetére kötött plusz biztosításokból.


(Forrás: Ars Technika | Fotó: West Midlands Police)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.