Hirdetés

Késnek az új Atom processzorok



|

Szoftveres gondok hátráltatják a Cedar Trail platform debütálását.

Hirdetés

A DigiTimes értesülései szerint körülbelül egy hónapot fog csúszni az Intel Cedar Trail platformjának bemutatkozása, ugyanis a gyártó programozóinak nem sikerült időben elkészülniük a grafikus lapka meghajtójával. A vállalat eredeti tervei szerint a 32 nanométeres gyártástechnológiára épülő processzorok szeptemberben váltak volna elérhetővé a partnereik számára.

Intel Atom N455/N475
Intel Atom N455/N475


Első körben két központi egységet kíván piacra dobni az Intel: az 1,6 gigahertzen ketyegő N2600 CPU az Atom N455-öt, míg az 1,8 GHz-es N2800 az N475-öt váltja majd. A netbookokba szánt új megoldások nyers teljesítmény szempontjából nem lesznek komoly előrelépések, bár a megújult grafikus alrendszerük a korábbinál több videoformátumot lesz képes hardveresen dekódolni.


A friss Atomok rendkívül kedvező áron válnak majd elérhetővé, a korábbi hírek szerint az elődeikhez képest az Intel 30-50 százalékos árcsökkentést kíván végrehajtani a versenyképességük megőrzése céljából. A gyártó okkal félti a pozícióját, hiszen az AMD által az utóbbi hónapokban bemutatott rivális APU-k jobb teljesítménnyel rendelkeznek, bár a fogyasztásukon lenne még mit csiszolni. Az első Cedar Trailt használó netbookok a jövő év elején kerülhetnek piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.