Hirdetés

Két új PNA-család a TomTom kínálatában



|

Frissült a cég iPhone-os navigációja is.

Hirdetés

A TomTom munkatársai a berlini IFA-kiállításon összesen négy új navigációs eszközt jelentettek be, pluszban pedig bemutatták az 1.5-ös verzióra frissült iPhone-os szoftverüket is. Kezdjük az utóbbival: a program új változata kimondottan az Apple iPhone/iOS 4-re lett optimalizálva, bár az iOS 3.x-et futtató készülékeken is működőképes.

 

TomTom for iPhone 1.5
TomTom for iPhone 1.5

 


A szebb grafika mellett okosodott is: tartalmazza a „Navigate to Photo" funkciót is, amely lehetőséget kínál a képekben elhelyezett geo-tagekben tárolt koordinátákhoz való közvetlen navigációra - nem kell keresgélni az adatbázisban a helyek után. Természetesen frissültek maguk a térképek is, továbbá az IQ Routes funkción is csiszoltak.

 

TomTom Go 1000
TomTom Go 1000

 

TomTom Go 1000


A négy navigációs eszközről sajnos nem osztottak meg túl sok technikai jellegű információt: a Go 1000/1005 jelzésű modellek felsőkategóriások, különlegességük pedig a kapacitív és multitouch érintőképernyő - eddig mindegyik TomTom PNA-ban rezisztív panelt használtak. A rajtuk futó szoftver új kezelőfelületet kapott, továbbá bemutatkozott az Easy Click névre keresztelt, mágneses autós tartó is. Feltehetően csak a kijelző átlója jelenti az egyetlen különbséget az 1000 és 1005 közt: előbbiben 4,3, míg az utóbbiban 5 colos megjelenítő kapott helyet.

 

TomTom Go 1005
TomTom Go 1005

 

TomTom Go 1005


Végül bemutatták még a középkategóriás VIA-sorozatot is (120/125-ös modellek): érdekességük, hogy fel lettek vértezve telefonos kihangosítási funkcióval, és hangvezérléssel is kezelhetőek. Természetesen ezen készülékek is rendelkeznek a már emlegetett IQ Routes-al, és sávnavigációra is képesek, továbbá gyárilag ellátták őket a rögzített sebességmérő pontok koordinátáival - ez eddig csak a felsőkategóriás modellekre volt jellemző. A kettő közt a különbség ugyanaz, mint az 1000/1005 esetében volt, de a kijelzőjük rezisztív maradt.

 

TomTom VIA
TomTom VIA

 

TomTom VIA


A TomTom for iPhone 1.5 elméletileg már elérhető az Apple AppStore-ból, a négy új navigációs eszköz pedig ismeretlen áron 2010. utolsó negyedévében kerülhet piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.