Hirdetés

Kin Two: meglepően erős a hardver



|

NVIDIA Tegra SoC bújik meg a készülékben.

Hirdetés

A Microsoft nemrégiben kiadott két saját mobilja elsősorban a fiatalokat célozza - ráadásul nem is okostelefonok -, így nem meglepő módon a bejelentésük után elég sokat kellett várni, míg pontosabb információkat sikerült szerezni a specifikációjukról. Sajnos akkor sem kaptunk teljes képet a készülékekről, de végül is mindegy lenne.

 


(A képek forrása: ChipWorks)

 


Szerencsére az iFixit, és a nemrégiben az iPhone 4G/HD kapcsán emlegetett ChipWorks összeállt a KIN TWO elemzésére, és igen meglepő felfedezéseket tettek. Alapvetően több nevesebb gyártótól is találhatóak alkatrészek a készülékben: a kamera szenzora például a Sony-tól való, a CDMA-chip Qualcomm-gyártmány, míg a Bluetooth/Wi-Fi/FM-rádió funkciókért felelős lapka Texas Instruments. A NAND-memória a Samsung műhelyéből került ki, az érintőképernyő vezérlését pedig egy Synaptics-os modul látja el.

 

 


A legnagyobb érdekesség azonban a kevésbé rámenősök elől rejtve marad: a NYÁK-on található egy önálló chipnek látszó modul, amely azonban több vezérlőt is magába foglal. Az alaplapot savba mártva a borítása leválik, és látható lesz a felső rétege, amelyen többek közt két Hynix DRAM-modul foglal helyet. Ezt is eltávolítva előbukkon a képen is látható alsó réteg - benne egy NVIDIA Tegra APX2600 processzorral.


Tulajdonképpen nem meglepő: a redmondi cég a Zune HD-ben is ezt a chipet használta, és úgy tűnik, hogy meg vannak elégedve a konstrukcióval. A teljes írás a Chipworks weboldalán olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.