Hirdetés

Kínában már nem megy olyan jól az iPhone



|

Öt év óta először nem egy iPhone a legkeresettebb okostelefon Kínában.

Hirdetés

Az Apple számára egyre fontosabb piaccá válik India, ugyanis a helyzete sokat romlott Kínában. 

Hirdetés

A Counterpoint Research jelentése szerint 2016-ban már nem egy iPhone volt a régió legkeresettebb okostelefonja - öt év óta először. 

A legnépszerűbb készüléknek az Oppo R9 bizonyult, amelyből 17 milliót adtak el tavaly Kínában - ez 4 százalékos piaci részesedésre volt elég. Az Apple iPhone 6S-ből 12 millió fogyott el. 

Az Apple számára nagyobb gond, hogy most először nem tett hozzá a növekvő kínai eladásokhoz. Összesen 6 százalékkal több okostelefont adtak el Kínában. Az Oppo eladásai 109, a Vivoé 78, a Huaweié 21 százalékkal nőttek, míg az Apple és a Xiaomi eredményei 21 és 22 százalékkal csökkentek. 

A piacot az elemzők szerint mostanában a gyorstöltés, az OLED-kijelző, a nagyobb akku és a dupla kamera mozgatják. Az iPhone 7 Plus ezért jó alternatíva lenne, de Kínában túl drága a fogyasztók többségének. Az emberek ott inkább a középkategóriás készülékeket keresik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.