Hirdetés

Kiszivárgott benchmark árulkodik az androidos térfél következő csúcsprocesszoráról



|

Egész zsíros szivárgás látott napvilágot a Snapdragon 8 Gen 3 kapcsán.

Hirdetés

Az iOS-es eszközökkel ellentétben az androidos készülékek processzorai változatos gyártóktól származhatnak, a csúcskategória koronázatlan királya azonban kétségtelenül a Qualcomm, amelynek Snapdragon erőforrásai hajtják a legizmosabb okostelefonokat.

Ezért is övezi nagy várakozás a várhatóan ősszel színre lépő Snapdragon 8 Gen 3 SoC-ot, ami egy sor zászlóshajóban kerül majd bevetésre, most pedig egy kiadós benchmark-szivárgás árulkodik a hardver tulajdonságairól.

Hirdetés

A jelentés forrása a Weibo közösségi oldal, ahol az ismert szivárogtatónak számító Digital Chat Station osztotta meg az alábbi képernyőfotót a Snapdragon 8 Gen 3 Geekbench 5-pontszámairól. Az új SoC egy "nubia NX769J" nevű eszközben bukkant fel, amely a sejtések szerint a RedMagic 9-et takarja. A kínai mobil még az év vége előtt megjelenhet, így ez lehet az egyik első készülék, amelyben ott figyel majd a Qualcomm következő generációs csúcsprocesszora.

Az Android 14 operációs rendszer alatt meghajtott Snapdragon 8 Gen 3 1596 pontot ért el az egymagos, 5977-et pedig a többmagos teljesítményteszten. A leírás alapján a SoC egy 3,19 Ghz-en futó elsődleges magot, öt 2,96 GHz-es teljesítménymagot tartalmaz, valamint a 2,27 GHz-re belőtt hatékonysági magokból még kettőt.

Digital Chat Station emellett a magok elrendezéséről is mesélt. Az elsődleges erőforrás állítólag egy ARM Cortex-X4, a teljesítménymagok Cortex A720-asok, a hatékonysági magok pedig a Cortex A-520 sorozatból kerülnek ki, míg a grafikus megjelenítésért egy Adreno 750-es GPU felel. A szivárogtató azt is hozzátette, hogy a benchmark a Snapdragon 8 Gen 3 "normál" változatát mutatja, amiből arra következtethetünk, hogy egy erősebb variánson is dolgozik a Qualcomm.

Ebből persze semmit sem szabad készpénznek venni, amíg nem erősíti meg maga a gyártó, amire leghamarabb az október-november környékére várt Snapdragon Tech Summiton kerülhet sor, ahol hivatalosan is bemutatkozhat a Snapdragon 8 Gen 3.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.