Hirdetés

Kiterjesztett valóság Nokia módra



|

Már letölthető a Beta Labs weboldaláról a Live View.

Hirdetés

Főként a Layar debütálása óta egyre nagyobb publicitást kapnak az augmented reality, avagy kiterjesztett valóság szoftverek. Ezek képesek a hordozható eszközök kameráját, digitális iránytűjét, és GPS-ét használva meghatározni a felhasználó pontos helyzetét, és a kamera lencséjének „tekintési" irányát, így extra információkkal látják el a felhasználót.

 

Nokia Live View
Nokia Live View

 


A kapott adatokkal könnyebbé és szórakoztatóbbá válik az ismeretlen helyeken való tájékozódás, hiszen a kijelzőn feltűnhetnek a turistalátványosságok, de persze üzleti lehetőségeket is rejt magában a megoldás. A Nokia okostelefonjaira ugyan már régóta elérhető a fentebb említett Layar is, ám ettől függetlenül a finn cég programozói elkészítették a Live View névre hallgató saját megoldásukat is.

 


A videón akció közben is megtekinthető szoftver a Beta Labs weboldaláról tölthető le, viszont a használatához feltétlenül szükség van a Maps 3.08-as bétájának telepítésére is. Az ingyenes alkalmazás elvileg az összes Symbian^3 operációs rendszert futtató mobillal kompatibilis.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.