Hirdetés

Kodeklicencelési okból tűnt el az androidos Vysor app



|

Az MPEG-LA szerint a fejlesztőnek fizetnie kell a H.264 dekóderért.

Hirdetés

Tavaly augusztusban elérhetővé vált a Play Áruházban és a Chrome Áruházban a többek közt Helium Backup és AllCast alkalmazásairól híres Koushik Dutta (Koush) Vysor nevű szoftvere. A Vysor lehetővé tette az androidos eszközök kijelzőjének Chrome böngészőbe való tükrözését, lényegében a böngészőből lehetett használni a telefont vagy táblagépet. Ez nem csak a fejlesztőknek, de a hétköznapi felhasználóknak is jól jöhetett.

Hirdetés


Sajnos pénteken elérhetetlenné vált a teljesen ingyenes Vysor, méghozzá kissé dühítő okból. A fejlesztőt megkereste a H.264 kodek jogait kezelő MPEG-LA konzorcium, hogy fizessen felhasználónként 20 centet a Vysorba beépített H.264 dekóderért. Koush erre elérhetetlenné tette az alkalmazást, ám az eddigi felhasználók után valószínűleg kénytelen lesz saját zsebből kifizetni az elmaradt licencdíjat.


Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a Vysor sorsa. A fő problémát az jelenti, hogy az androidos eszközök döntő többsége jelenleg csak a H.264 esetében támogatja a kijelző tartalmának hardveres kódolását. Más kodekre való átállás esetén csak a szoftveres kódolás jöhet szóba, ami viszont óriási terhet róna a processzorukra. A legjobb megoldásnak az tűnik, ha Dutta jelképes összegért - például 99 centért - fizetőssé tenné a Vysort.


(Forrás: Android Police, Koushik Dutta)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.