Hirdetés

Korlátlan mobilnettel újít a UPC



|

Korlátlan belföldi internetezést biztosít a UPC Freedom szolgáltatás, részben a Wi-Free-re alapozva. Bárki igénybe veheti, de a meglévő UPC előfizetőknek sokkal inkább megéri.

Hirdetés

Eddig egyetlen mobilszolgáltató sem mert korlátlan adatforgalmat tartalmazó csomagokkal előállni, ám idehaza is megtört a jég: a UPC bejelentette a Freedom S, M, L és XL tarifáit, amelyeknél elfelejthetjük a forgalom-figyelő applikációkat. A csomagok ára 2990 forinttól 11 990 forintig terjed, ám ezen összegek csak meglévő UPC vezetékes szolgáltatás mellett értelmezhetőek, ha a cég más szolgáltatását nem akarjuk használni, akkor már többszörös díjakkal kell számolnunk. Hogy pontosan mennyi az annyi, azt a sajtótájékoztatón nem tudtuk meg, és a szolgáltatás oldalán sem találtunk semmilyen erre vonatkozó információit (ha valaki mégis megleli, kérjük hozzászólásban jelezze, hálásak leszünk).

Díjcsomagonként 1,2 és 4 Mbit/s sebességgel töltődhetnek le az adatok a Vodafone hálózatán , 3G kapcsolaton keresztül, azaz habár korlátlan mennyiségű adatcsomagról van szó, érezhetően korlátozzák a technológia elérhető maximális sebességét. Wi-Free mellett viszont automatikusan 10 Mbit/s sebességre gyorsulhatnak fel a UPC Freedom csomagok, amely kapcsolat mellett akár élő közvetítéseket is nyugodtan nézhetünk.

 

A cég tájékoztatása alapján jelenleg Magyarországon körülbelül 300 ezer olyan router van, amelynél a UPC előfizető engedélyezte a Wi-Free alapú netmegosztást, azaz a Wi-Fi hálózatát más Wi-Free tagok is szabadon használhatják egy elkülönített, biztonságos sávon keresztül. Mint megtudtuk, az adataink védelme miatt nem kell aggódnunk, mivel a Wi-Free esetén alapvetően elválik az otthoni és a publikus hálózat, vagyis a lehallgatás csak a router feltörésével lehetséges. Csali Wi-Fi-k, vagy Mi-Fi-k ellen viszont nincs még jó védelmi eljárás, így érdemes óvatosan használni a szomszéd/közösség Wi-Fi-jét.

 

Hirdetés


Severina Pascu, a UPC Magyarország vezérigazgatója a PC World kérdésére jelenleg körülbelül 10 százalékra becsülte azon ügyfeleik arányát, akik már engedélyezték a Wi-Free szolgáltatását. Ez alapján jelenleg még meglehetősen hézagos a 10 Mbit/s-os sebességet kínáló lefedettség, ráadásul egy pontos térképet sem találunk a nyomon követéséhez, ám jó eséllyel a jövőben magasabb lehet az aktivált Wi-Free routerek száma, ami még több mobil előfizetőt és még több megosztott routert jelenthet. Beindulhat egy körfolyamat. Már csak azért is mert e megoldással nem csak a hazai, hanem a nemzetközi UPC partnercégek hálózatai - Európa-szerte pedig több millió ponton - is ingyen használhatóak e módszerrel.  További jó hír az előfizetőknek, hogy Freedom díjcsomagjukat igényeik szerint bármikor szabadon módosíthatják, mivel nem kell hűségidőt vállalniuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.