Hirdetés

Külön utakon a Chrome OS és Android



|

Schmidt: maximum az átfedések száma nőhet a rendszerek közt, fúzió nincs tervbe véve.

Hirdetés

Múlt héten mindenki nagy meglepetésére az Android operációs rendszer atyjának mondható – részben az úriember alapította meg a Google által felvásárolt Android Inc. vállalatot – Andy Rubin közös megegyezéssel lemondott a robotos rendszer fejlesztésének irányításáról, pozícióját a Chrome termékek útjának egyengetésért továbbra is felelős Sundar Pichai vette át.


Természetesen azonnal megindultak a találgatások, hogy Rubin vajon miért mondott le munkaköréről, az új vezető pedig – különösen a múltjának ismeretében - hogy képzeli a termékek jövőjét. Ezen kérdésekre továbbra sem tudunk részletest választ adni, ám eddig népszerű volt azon spekuláció, miszerint a Google az Ubuntu Phone OS-ben látott módon talán össze kívánja olvasztani az Androidot és Chrome OS-t.


A Reuters információi szerint a Google vezérigazgatója ezt tegnap nyilvánosan tagadta: Eric Schmidt állítása szerint a rendszerek két egymástól független problémára jelentenek megoldást, és ugyan a jövőben talán sokasodnak majd köztük az átfedések, ám a konkrét összeboronálásuk nincs tervbe véve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.