Hirdetés

Különleges Lumiákat kaptak New York rendőrei



|

Az állomány 36 ezer tagja kezdte meg a testre szabott készülékek használatát.

Hirdetés

A Windows Phone 8.1 és Windows 10 Mobile iránt jelenleg minimális a fogyasztói érdeklődés, a rendszerek kombinált globális piaci részesedése 1 százalék alá bukott. A Microsoft mostanra elkaszálta a Lumia készülékeket, helyettük pár hónapon belül bemutatkozhatnak a Surface márkajelzésű telefonjai, ám ezeket vállalati felhasználóknak kívánja majd reklámozni és értékesíteni a vállalat.


Hirdetés


A CNET jóvoltából kiderült, hogy a Microsoftnak sikerült referenciát szereznie a Windows 10 Mobile egyedi vállalati igényeket kielégítő üzleti modelljéhez. Az elmúlt másfél évben a cég szorosan együttműködött New York rendőrségével, jelenleg már 36 ezer rendőr használ a hétköznapi munkája során Windows Phone 8.1 rendszerű Lumia 830 vagy Lumia 640 XL okostelefont.



Az NYPD nem csak hardvereket vásárolt a Microsofttól, hanem a cég közreműködésével meggyőződött a készülékek magas szintű szoftveres biztonságáról, továbbá egyedi alkalmazásokat fejlesztetett rájuk: a rendőrök elvégezhetik a telefonokon az intézkedésekkel kapcsolatos adminisztrációt, értesülhetnek az aktuális feladataikról, űrlapokat tölthetnek ki, jelentéseket adhatnak le, oktatóvideókat nézhetnek. A rendőrség már teszteli a készülékek Windows 10 Mobile-os frissítését, jövő nyáron kezdődhet meg az új platformra való átállás.


(Forrás: The Verge, CNET) | Nyitókép: Sarah Tew/CNET)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.