Hirdetés

Kupálja ki Önt is a Fővárosi Önkormányzat!



|

Mobilos alkalmazással lehet megtanulni a szelektív hulladékgyűjtés fortélyait.

Hirdetés

A Fővárosi Önkormányzat mai tájékoztatása alapján elérhető vált Google Android és Apple iOS operációs rendszerű készülékekre a „Szelektív Memória” című ingyenes mobilos játéka. Az alkalmazás célja játékos formában belevésni az állampolgárok fejébe, hogy a különböző típusú hulladékaikat – papír, üveg, műanyag / fém – a szelektív gyűjtés során melyik színű konténerben kell elhelyezniük.

Hirdetés


„A játék két részből áll: első fele hagyományos memóriajáték, amelynek során össze kell párosítani az azonos képeket tartalmazó kártyákat. A képek különféle szelektíven gyűjthető hulladékokat mutatnak; a feladat másik része, hogy a megtalált párokat a megfelelő színű edénybe helyezzük. A másodpercek közben egyre gyorsabban peregnek, ám aki helyesen szelektál, időt nyer!
 


A „házhoz menő” rendszerben Budapesten mindenhol szelektíven lesz gyűjthető a műanyag és a fém-, illetve a papírhulladék. 2014 végéig minden fővárosi háztartás megkapja a kék és sárga fedelű szelektív hulladékgyűjtő edényeket. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) összesen négyszázháromezer új tartályt telepít, elszállításuk hatvan új, alternatív üzemű célgép gondoskodik majd. A kertes övezetekben négyhetente, a társasházas területeken hetente ürítik az edényeket. Az uniós forrásoknak köszönhetően a budapestieknek sem a tartályokért, sem az elszállításért nem kell pluszdíjat fizetniük” – olvasható a sajtóközleményben.

 

A „melyiket hova dobjam” témakörben itt is olvasható tájékoztatás (PDF). A Szelektív Memória androidos változata innen, míg az iOS-es verziója innen tölthető le.


(Fotó: Peter Kaminski)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.