Hirdetés

Lassan már a mobilunkból is drónt faraghatunk



|

Telefonnal működtethető a PhoneDrone Ethos quadrocopter-váz.

Hirdetés

Hosszú évek óta szárnyal az okostelefonos kiegészítők piaca, ám a jelek szerint még mindig lehet újat mutatni. A Kickstarteren két nap alatt sikeresen megfinanszírozott PhoneDrone Ethos nevű hardverrel drónt varázsolhatunk a régi androidos vagy almás mobilunkból. A termék várhatóan 2016 szeptemberében kerül majd kereskedelmi forgalomba, méghozzá 300 dolláros áron, de a Kickstarteren még időben adakozók 235 dollárért is beszerezhetik.

Hirdetés


A PhoneDrone Ethos egy quadropcopter ház, a repüléshez szükséges szenzorokat, adatkommunikációt és számítási teljesítményt a tokjába helyezett telefon adja. A tok szilárdan, a lehetőségekhez mérten rázkódástól mentesen tartja a készüléket. A készítők szerint Apple iPhone 4S /  Samsung Galaxy S2 méretű és tudású mobilokat lehet benne használni.


További érdekesség, hogy a PhoneDrone Ethos irányításához nem feltétlenül kell egy másik mobillal rendelkezni, a hozzá járó alkalmazással előre beállított útvonalakon automatikusan is reptethető a quadropcopter.


(Forrás: CNET)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.