Hirdetés

Látványos felületek a Windows Phone 7-ben



|

Előnyei is vannak a Microsoft által megengedett fejlesztőeszközöknek.

Hirdetés

Szombaton számoltunk be a szomorú tényről, hogy a jövőben Windows Phone 7-es mobilra váltók kénytelenek lesznek nélkülözni a Fennec-et, és a Skype-ot is. Ennek az oka a Microsoft: a cég csak olyan szoftverek fejlesztését teszi lehetővé a platformra, amelyek XNA, .NET és Silverlight futtatói környezetekben működnek.

 


Sajnos ezzel sok már meglévő, bonyolult szoftver átportolását teszik rendkívül nehézzé, vagy egyenesen lehetetlenné. A célirányosan erre a platformra írt szoftvereket szintén nem lehet másikra közvetlenül átvinni, hiszen ezek a keretrendszerek csak itt érhetőek el - üzleti szempontból nagyon rossz döntésnek tűnik ez a korlátozás.


Viszont a már megírt szoftverek igen látványosak is lehetnek, mint ahogy ez a beágyazott videón is megtekinthető. A három engedélyezett nyelv egymással kombinálható, így például egy hírolvasó könnyedén ellátható térbeli effektekkel is. A rövid demón látható több példa is, amelyek megfelelő sebességgel való rendereléséhez komolyabb számítási teljesítmény kell - nyilván itt az OS képességei lettek bemutatva, nem feltétlenül a lassan piacra kerülő készülékeké.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.