Hirdetés

Lemondott a Symbian Alapítvány igazgatója



|

Úgy tűnik, hogy a korábbi pénzügyi vezetőt nem csak ideiglenesen nevezték ki a helyére.

Hirdetés

A főképp Nokia által pénzelt, de elméletben függetlenül működő Symbian Alapítvány tegnap bejelentette, hogy a vezérigazgató szerepét két éve betöltő Lee Williams lemondott a posztjáról, és távozik a szervezet állományából. A helyére azonnali hatállyal a korábbi pénzügyi vezető, Tim Holbrow lett kinevezve.

 

 


Williams a hirtelen távozását „személyes okokkal" magyarázza, amely mögött nyilván sok minden állhat. A munkába állásakor nem csak a Symbian fejlesztésének felügyelete tartozott a feladatai közé, hanem a lanyhuló fejlesztői érdeklődés fokozása, továbbá a mobilgyártókat is meg kellett volna győznie a rendszer életképességéről.


Sajnos ezek közül nagyon kevés valósult meg, a végső pofon valószínűleg a Samsung, és a Sony Ericsson azon bejelentései voltak, miszerint a jövőben nem terveznek Symbianra épülő okostelefonokat piacra dobni. Így mára a Nokia maradt az egyetlen aktív mobilgyártó az alapítványban, a nemrég kilépett partnerek pedig áttértek az Androidra - bár a koreai gyártó esetében a Bada is bonyolítja a helyzetet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.