Hirdetés

Lenovo S860: három nap töltés nélkül



|

Igényes megjelenést és hosszú akkus üzemidőt kínál az okostelefon.

Hirdetés

Régóta jól ismert név a Lenovo az informatikában, de mobiltelefonjaikat – főleg Magyarországon – alig ismerik. Ez mostantól változni fog, hiszen megkezdődik néhány típus hazai forgalmazása. Mi elsőként a jelenlegi csúcsmodellt, az S860 kódnévre hallgató változatot próbáltuk ki.
 

Hirdetés


A telefon nemcsak 5,3 hüvelykes kijelzője miatt tűnik nagynak, vastagsága és tömege is tekintélyes, legfőképpen a 4000 mAh-s lítiumpolimer-akkumulátornak köszönhetően. Ez utóbbira a legbüszkébb a gyártó, hiszen a top okostelefonoknál nem általános, hogy közepesen intenzív használat mellett akár három napig is bírják töltés nélkül. Ha aktiváljuk az energiatakarékos funkciókat, akkor még ennél is több kisajtolható belőle, így akinek ez az elsődleges szempont, annak nem nagyon érdemes tovább keresgélnie.


Sajnos a teljesítményt feláldozták az üzemidő oltárán, köszönhetően a már öregecske MediaTek MT6582 processzornak, amely egy négymagos, magonként 1,3 GHz-es egység. A teszteredményeken jól látszott, hogy a Mali-400MP2 grafikus gyorsító már nem tudja felvenni a tempót a többi gyártó csúcskategóriás telefonjával, inkább valahol a középmezőnyben helyezkedik el. A 2 GB memóriának hála az Android KitKatre épülő Lenovo felület azért jól hasított, bírta a multitaskingot is.


Ha eltekintünk a vaskos mérettől a dizájn és az anyagminőség tökéletes. Ha nem ismernénk a beépített hardvereket, tényleg csúcskategóriás mobilnak gondolnánk, ráadásul két SIM-et tud kezelni. A hivatalos garanciával járó 90 ezer forintos vételárat picit túlzó, de összességében pozitív emléket hagyott bennünk a készülék.


Névjegy

– Ár: 90 000 Ft
– Forgalmazó: Lenovo Magyarország
– Teljesítmény: 7
– Szolgáltatás: 9
– Ár/érték: 7


Adatok

– 5,3 hüvelykes kijelző, 720×1280 pixel felbontás
– MediaTek MT6582 processzor
– 2 GB RAM
– 8 MP kamera
– 4000 mAh lítium-polimer akkumulátor
– 149,5×77×10,3 mm
– 190 g


Előny: igényes külső, egyedülálló akkumulátoros üzemidő
Hátrány: gyenge processzor, nagy tömeg

 

Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.