Hirdetés

LG KG800 - ellenállhatatlan



|

Hirdetés

Az LG nagy hangsúlyt fektetett a készülék külső megjelenésére, arra hogy kitűnjön a tömegből. Ezt elegáns fekete színével és vörös háttér-világítású érintőgombjaival biztosítja, amelyek alaphelyzetben nem látszanak, mint ahogy numerikus billentyűzete sem. Az érintőgombok eleinte túlzottan érzékenynek tűntek, először az volt az érzésem, hogy nem is azt csinálja, amit "mondok" neki. De könnyen hozzászoktam az újfajta gombtípus használatához. A technológia arra alapul, hogy egy finom érzékelő állandóan figyeli a hőingadozásokat, és amikor az ujjunkkal megérintjük a kezelőfelületet, a szoftver reagál valamit. A szétcsúsztatható mechanika biztosan teszi a dolgát, nem lötyög, igaz túlzottan sok rásegítés sincs. A kijelzőt a telefon szétcsúsztathatásával vagy az oldalán található hangerőt szabályozó gomb kétszeri megnyomásával kelthetjük életre. A telefon másik oldalán található kis méretű gombok a ki-be kapcsolásra, valamint az Mp3 lejátszó, illetve a kamera elindítására szolgálnak.
A készülék méreteinél fogva (94x44x15 mm; 83g) kis helyen elfér, egy ingzsebbe vagy szoros farmer zsebbe is könnyedén becsúsztatható. A vékony kialakítás és az alacsony tömeg kényelmes telefonálást tesz lehetővé. Külső megjelenésének egyetlen hátránya, hogy minden ujjlenyomat, porszem egyből meglátszik rajta, amit az LG egy telefonra akasztható kis törlőlap segítségével próbál orvosolni. Az elegáns, igényes külső egy könnyen kezelhető, logikus felépítésű menüt rejt (3x3 ikonos rendszer), egy teljesen átlagos, a hétköznapi felhasználó igényeit nagyrészt kielégítő képességekkel. Az ikonok animálása újfent igényesre sikeredett. A menü színe két féle lehet: fekete és ezüst. Én személy szerint a feketét részesítettem előnyben, teljes fényerő mellett és az energiatakarékos üzemmódot kikapcsolva.
A telefonban található alap háttérképek jól passzolnak a készülék egyéniségéhez (a vörös és fekete az uralkodó szín), de ha nem nyeri el tetszésünket, bármikor lecserélhetjük a saját magunk által készített fotókra is. A szövegbevitelt a magyar T9 teszi gyorsabbá. 150 darab SMS-t és 100 darab MMS-t tudunk eltárolni a belső memóriában. A belső memória kapacitása 128 MB, ami sajnos nem bővíthető, be kell érnünk ennyivel - azért egy pár MP3 dal azért ráfér. A telefonkönyvben maximum ezer bejegyzést tárolhatunk, a számokhoz többek között hívócsoportokat, e-mail címet és hívóképet is társíthatunk. A szervező funkciókat nem vitte túlzásba a gyártó, egy napi/heti nézettel felszerelt naptárat, jegyzetelési lehetőséget és néhány extra alkalmazást kapunk kézhez.
A telefon kamerája 1,3 megapixeles, négyszeres digitális zoom-mal rendelkezik (amely a legnagyobb felbontásnál nem használható), a képek készítése során állíthatjuk a fényerőt, méretet (72x72, 176x220, 430x240, 640x480, 1280x960), fehéregyensúlyt, az effekteket és bekapcsolhatjuk a vakut, illetve az időzítőt. Mindezeket egybe véve a készített képek minősége közepesnek mondható, de úgysem a digitális fényképezőgépet akarjuk helyettesíteni telefonunkkal. Alap állapotban a kamera, a tükör és a vaku is védve van mindenféle karcolástól, sérüléstől, hiszen az első fedlap alján helyezték el. Az optikával 176x144 pixel felbontású videókat is rögzíhetünk, ebben az esetben is működik a 4x-es digitális zoom. Az elkészült felvételek hang szempontjából kielégítők, de a kép minősége igen gyatra. Az LG KG800 az MPEG4 és a 3GP formátumokat támogatja.
A telefonra gyárilag egy játékot telepítettek, a mostanában hazánkban is népszerűvé vált Sudokut, ami egy jó választás a gyártó részéről, hiszen nem igényel nagyon fejlett animációt, így betöltése gyorsnak mondható, és egy időre le tudja kötni figyelmünket is. A készülék eszközeiben egy világidő, egy átváltó és egy számológép alkalmazás is helyet kapott. Az előre telepített MP3 lejátszó megbízhatóan tette a dolgát, a külső hangszóró minősége átlagos. Sajnos headset-et nem kaptunk a készülékhez, így a sztereó élményről nem tudunk beszámolni. A diktafonnal mindössze 20 másodperces hangfelvételeket készíthetünk.
Ilyen fotókat készít
A hivatalosan HTML oldalak böngészésére is alkalmas böngésző WAP 2.0 verziószámú, de a valódi internetes honlapokat inkább felejtsük el. A ma már csigalassúnak számító GPRS technológián felül sem az EDGE, sem a 3G nem kapott helyett a készülékben. A Bluetooth más eszközökkel oda-vissza megbízhatóan teljesített. Hiányoltam a repertoárból a rádiót, bár igaz az akkumulátora így sem bírta olyan sokáig (két naponta töltöttem), az enegriatakarékos üzemmód sem segített sokat. Amit még negatívumként említenék, hogy az ébresztője csak bekapcsolt állapotban és a hangot felvéve riasztja tulajdonosát. Összességében elmondható, hogy a KG800-as készüléket nem képességei miatt értékelhetjük nagyra, hanem az eddig két díjat is nyert elegáns, divatos és trendi külseje miatt. A készülék egyelőre csak hálózatfüggetlenül vásárolható meg, 90-110 ezer forint közötti áron.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.