Hirdetés

LTE hálózatot épít hazánkban a Telenor



|

A kínai ZTE kapta meg a 62 milliárd forintos szerződést.

Hirdetés

A Telenor nemrég bejelentette, hogy a ZTE segítségével elkezdik kiépíteni hazánk első negyedik generációs mobilhálózatát. A projekt elméletileg 2015-ben fog befejeződni, és összesen 220 millió euróba (körülbelül 62,2 milliárd forintba) fog kerülni. A bejelentés nem okozott túlságosan nagy meglepetést: a vállalat március elején már közölte, hogy dolgoznak a technológia tesztelésén.

 

 

HTC Evo 4G


A mostani tájékoztató technikai szemszögből sem hozott újdonságot: a kiépítendő LTE-hálózat legfeljebb 100 megabites letöltési, és 50 megabites feltöltési sebességet fog nyújtani, továbbá a kivitelezés során lecserélik a már meglévő GSM/UMTS eszközöket is.

 

 


Maga a hardveres csere a következő két évben fog végbemenni, ha minden a tervek szerint alakul - sajnos a különféle gazdasági, technikai és politikai tényezők még változtathatnak az ütemterven. A meglévő infrastruktúra cseréje mellett körülbelül 6000 új állomást is kiépítenek az elkövetkező 5 évben, így vélhetően a Telenor lefedettsége időközben is jelentősen bővülni fog.


A T-Mobile és a Vodafone szintén teszteli a következő generációs megoldásokat, azonban túl sok konkrétumról még nem tudunk beszámolni. Előbbi vállalat az Ericssonnal karöltve vizsgálja a lehetőségeket, bár még nem lett eldöntve, hogy a svéd cég szerepet kap-e hálózat kiépítésében. A Vodafone esetében szinte biztos, hogy a szintén kínai Huawei fogja elvégezni az infrastruktúrájuk átalakítását, de dátumokról még nem tudunk beszámolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.