Hirdetés

Majdnem átállt androidra a Nokia



|

Friss értesülések szerint 2014 végén jöhettek volna a gyártó első droidjai.

Hirdetés

Magas oktánszámú üzemanyaggal tudunk szolgálni a Nokiát siratók és Windows Phone-nal nem rokonszenvezők számára, ugyanis a The New York Times cikke szerint mobilos divíziójának Microsoftnak való értékesítése előtt a finn vállalat aktívan fontolgatta annak lehetőségét, hogy részben vagy teljesen átállhatna Google Androidra.

Hirdetés


A beszámoló alapján a terv körülbelül az volt, hogy 2014 vége környékén, azaz a Microsofttal kötött korlátozó szerződéseinek lejártával a Nokia előállt volna az első droidjaival. Egy belsős csapat konkrétan már működésre is bírta a rendszert egyes felső kategóriás Lumia modelleken.


Mindez óriási csapást jelenthetett volna a Microsoft számára, hiszen a Nokia volt az egyetlen olyan Windows Phone-t használó partnerük, amely sikereket volt képes elérni az operációs rendszerrel, konkrétan a platformmal eladott mobilok 80 százaléka Lumia. A beszámoló alapján a „B-terv” ettől függetlenül formálisan nem játszott szerepet a gyártó mobilos üzletágának Microsoft általi felvásárlásában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.