Hirdetés

Már a világ háromnegyede elérhető mobilon



|

A Föld lakosságának 75 százaléka birtokol valamilyen mobiltelefont - tette közzé legújabb tanulmányában a World Bank.

Hirdetés

A mobil-előfizetések száma az egekbe szökött az utóbbi 12 évben. Kevesebb, mint 1 milliárd aktív előfizetőt számoltak 2000-ben, míg ez mára 6 milliárdra nőtt. Csak tavaly, 30 milliárdnál is több alkalmazást töltöttek le a felhasználók.

Ehhez hozzá tartozik, hogy az előfizetők többsége (5 milliárd) a fejlődő országokban él, amiből következtethető, hogy számukra is fontos szerepet játszik a mobil kommunikáció, ami továbbra is gyorsabb, olcsóbb és elérhetőbb számukra, a nehezen kiépíthető, földi kommunikációs infrastruktúrával szemben.



”A mobil kommunikáció rengeteg lehetőséget nyújt az emberi és környezeti fejlődésnek – könnyedén szerezhetünk információt egészségi állapotunkról, fizethetünk vele és segít a munkateremtésben, ezzel esélyt adva az embereknek, hogy részt vegyenek a demokrácia folyamataiban.” – mondta a World Bank fenntartható fejlesztésekért felelős alelnöke, Rachel Kyte. ”A legnagyobb kihívás most az, hogy a fejlődő országok egészének, tehát embereknek, vállalkozásoknak és ügynökségeknek egyaránt lehetővé tegyünk, hogy saját maguk, testre szabható alkalmazásokat készítsenek, ezzel láthassák a technológiában rejlő előnyöket.”

A jelentés azt is megmutatta, hogy rengeteg mobil-központú kutatás folyik ezekben az országokban. Kenyában a mobilfizetést, míg Palesztinában az álláskereső alkalmazásokat igyekeznek bevezetni, de az okostelefonok és vezeték nélküli adatcsomagok továbbra sem elérhetőek a legtöbb ember számára. Ennek ellenére képesek kiváló alacsony sávszélességű programokat használni, mint a WAP, vagy az SMS szolgáltatások.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.