Hirdetés

Már az FBI is belekeveredett a Carrier IQ botrányba



|

A rendvédelmi szerv nem hajlandó elárulni, hogy kitől milyen adatokat kaptak fű alatt, és mire használták fel azokat.

Hirdetés

Nemrég már beszámoltunk egyszer az Egyesült Államokban körülbelül két hete kipattant Carrier IQ botrányról: az elsősorban okostelefonokon alkalmazott diagnosztikai szoftver egy biztonsági kutató állítása szerint lényegében bármit képes kiszivárogtatni a futtató eszközökről, ráadásul a felhasználók csak rootolt mobilokon képesek megszabadulni tőle.

 

 


Az óriási felháborodást keltő megoldás mögött álló Carrier IQ, Inc. az utóbbi két hétben természetesen megpróbálta bizonyítani, hogy a gyakorlatban a szoftverük semmilyen személyes adatot sem szivárogtat ki a végfelhasználókról, az elküldött információk pedig nem köthetőek specifikusan személyekhez. Mindez rendkívül érdekes, hiszen egy korábban napvilágra került oktató videó szerint a Carrier IQ-val előtelepített készülékeket adott esetben igenis be lehet azonosítani egyedileg, ráadásul még azt is meg lehet határozni, hogy milyen adatokat szolgáltassanak.


A megoldás fejlesztője és partnerei ellen indított nagyjából egy tucat per mellett nemrég a fogyasztóvédelemmel foglalkozó Muckrock portál az információszabadsági törvényre hivatkozva kérvényezte az FBI-tól, hogy adjon tájékoztatást a Carrier IQ esetleges használatáról, ám ezt az állami szerv megtagadta, ezzel elismerve a szoftver által szolgáltatott adatokhoz való hozzáférését. A Muckrock fellebbezni kíván az elutasítás ellen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.