Hirdetés

Már csak a németeknél tiltott a Galaxy Tab



|

Törvénytelennek bizonyult a düsseldorfi bíróság korábbi rendelete.

Hirdetés

Nagy port kavart a múlt héten a düsseldorfi bíróság előzetes ítélete, miszerint a Samsung Galaxy Tab 10.1 külsőre egyértelműen az Apple iPad másolata, így amíg a két cég nem rendezi valahogy a nézeteltéréseit, addig a koreaiak eszközének importját - jogi eltérések miatt Hollandián kívül - az Európai Unió egész területén betiltották.

 

 


A bíróság meglepő módon most nagyban módosította a határozatot, már csak a hazájukba nem érkezhetnek Galaxy Tab szállítmányok. Mint tegnap mi is beszámoltunk róla, az Apple véletlenül vagy tudatosan kissé manipulált fotókat nyújtott be a bíróságnak bizonyítékként, ám ennek semmi köze az ítélet módosításához: a jogászok rájöttek, hogy egyszerűen nem adhatnak ki tiltást olyan cégek ellen, amelyek nem Németországban lettek bejegyezve.


Épp ezért a Samsung német leányvállalata továbbra sem importálhatja a táblagépet, ám a koreaiak összes többi európai kirendeltsége nyugodtan rendelhet a Galaxy Tabból. Az Apple Németországban benyújtott keresetének következő tárgyalási napja augusztus 25-én lesz, míg az ettől független hollandiai per elvileg szeptember közepén fog kezdődni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.