Hirdetés

Már Intel és AMD processzoron is fut a Windows 10 Mobile



|

Nagyrészt valószínűleg x86-os táblagépeken láthatjuk majd viszont a rendszert.

Hirdetés

A Windows 10 novemberi Threshold 2 frissítése óta a Microsoft három Insider Preview előzetest adott ki a számítógépekre szánt operációs rendszeréből, ráadásul ezekben még nem tűntek fel végfelhasználói szempontból jelentős újítások. Ennek magyarázata, hogy a vállalat munkatársai elsősorban a "OneCore" komponensen végeztek különféle fejlesztési és optimalizálási munkálatokat, vagy legalábbis eddig ezen munkának az eredményeit kívánta az insiderekkel teszteltetni a Microsoft. A OneCore a Windows 10, Windows 10 Mobile és Xbox One OS közös rendszermagja.

Hirdetés


Ennek tudatában már kevésbé meglepő a hír, hogy az általunk épp ma emlegetett Windows 10 Mobile futtathatóvá vált az x86 architektúrás Intel és AMD processzorokon. A platformot okostelefonok helyett várhatóan inkább táblagépeken vethetik majd be a készülékgyártók.


Az ügy furcsa aspektusa, hogy a Microsoft sajtósai egy szót sem szóltak a Windows 10 Mobile jelentős fejlesztéséről, az x86-os processzorok támogatottá válását az amerikai PC World munkatársa szúrta ki a Microsoft egyik weblapján. A redmondi cég sajtóosztálya megerősítette az információ helyességét, nem félreírásról van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.