Hirdetés

Már kapható az első gyerek mobiltelefon



|

Hirdetés

A Firefly Mobile mobiltelefon-gyártó cég gondolt egy merészet és piacra dobta az első gyerekmobilt. A terméket elsősorban a 8 és a 11 év közötti gyerekeknek ajánlják. A készülék mérete 88 x 44 x 20 mm, súlya 60 gramm és kifejezetten úgy tervezték, hogy beleilleszkedjen a kicsik kezébe.

A Firefly Mobile igyekezett a gyermekek kedvében járni és tizenkét csengőhangot, hét választható háttérszínt és öt animációt tárolt el a telefon memóriájában. Az eszköz előlapján mindössze öt billentyűzet van, ezek közül kettő a szülők telefonszámának közvetlen tárcsázására szolgál. Külön biztonsági rendszer is található, egy PIN-kód akadályozza meg, hogy a csemeték túl nagy költségekbe verjék magukat és korlátlanul telefonáljanak. A rendszer csupán huszonkét telefonszám hívását teszi lehetővé és ellenőrizhető, hogy a gyermek nem kívánatos személyt vagy telefonszámot még véletlenül se tudjon felhívni.

A készülék készenléti ideje 205, a maximális beszélgetési idő hat óra. A beépített lítium-ionos akkumulátort nem lehet eltávolítani ezáltal megkérdőjeleződik a telefon esetleges hosszú élettartama is. A Firefly Mobile által piacra dobott termék az Egyesült Államokban 99 dollárért kapható, és az ár egy SIM-kártyát és harminc perc grátisz beszélgetési időt tartalmaz. Ez a konstrukció azonban így meglehetősen drágának tűnik.

A gyerekek számára kifejlesztett termékek és szolgáltatások piaca egy új terület, amelyre most kezdenek igazán felfigyelni a mobiltelefon-gyártó cégek és a mobil szolgáltatók. Nemrég például a Disney jelentette be, hogy létrehozza a Disney Mobile leányvállalatát. Kérdéses azonban, hogy az új termékek iránt a gyerekek részéről mennyire lesz érdeklődés, hiszen a szülők eddig is megvették számukra a felnőtteknek gyártott, nem is olcsó "elektronikus pórázként" is funkcionáló készülékeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.