Hirdetés

Még 5 ok, hogy elkezdd használni a Google Fotókat



|

Hasznos és bizonyos feltételek mellett teljesen korlátlan a Google Fotók szolgáltatása.

Hirdetés

A Google Fotók szolgáltatás a Google egyik legmeghatározóbb appja jelenleg, és még nagyobb mértékben lesz az a jövőben. Legutóbb már mutattunk öt okot, hogy miért éri meg kipróbálni, most pedig következzen öt újabb, ami mellette szól. 

Hirdetés

 

Szűrők és szerkesztés

A Google Fotók extrái közé tartozik, hogy a képeink átalakítását is lehetővé teszi. Nem kell túl nagy dolgokra gondolni, de azért jó hír, hogy plusz programok után kutatni sem kell, ha valamit szeretnénk javítani a fotókon. Az alapvető szerkesztési és vágási funkciókon túl szűrőkből is lehet választani annak érdekében, hogy még szebb legyen egy kép. 

 

Szűrők

 

Minden eszközön ott van

Természetesen más appok és felhős szolgáltatások is képesek erre, de akkor is nagy dolog, hogy a Google Fotók automatikusan tölti fel a képeinket, csoportosítja őket, és szinkronizálja az eszközeink között. Többé soha nem kell majd képeket és videókat küldeni e-mailben, hogy meglegyen a többi kütyün is. Az automatizált munkavégzés és a korlátlan tárhely pedig azt is jelenti, hogy többé nem kell gondolkodni arról, lefotózzunk-e valamit. 

 

A Google Drive-ot is szereti

A Google Fotók a Google Drive-on lévő fotók és videók megjelenítésére is képes. A lehetőséget a bal oldali panelen előhívható beállításokban, a [Google Drive-fotók és -videók megjelenítése a Fotók könyvtárban] kapcsolóval lehet aktiválni. A régi emlékek így onnan, és a többi külön eszközről is egyetlen központi helyre csoportosíthatóak. 

 

Értékes tárhelyet ad

Az iPhone-ok után már az androidos világban is az egybeépített házak korát éljük, ami egyet jelent azzal, hogy nincs memóriakártya. Aki előrelátó volt és többet tudott költeni, az 64 vagy 128 gigabájtos készüléket vett, de persze egy idő után ezeknél is ki lehet futni a tárhelyből. 

Ebben a témában is sokat ígér a Google Fotók, ugyanis értékes helyet tud felszabadítani. Amennyiben a Google Fotókról törlünk egy képet, akkor a törlés minden eszközre hatással lesz, mindenhonnan eltűnik az adott elem. Azonban ha az okostelefon tárhelyéről törlünk le egyet, a Google Fotókon az továbbra is megmarad. Ha van internetkapcsolatunk, az anyagokat bármikor elérjük, a telefon tárhelyén pedig kezdődhet a tisztogatás. Sokszor az a néhány plusz gigabájt aranyat - vagy egy szoftverfrissítést - ér. 

 

A memóriakártyáról itt is le kellett mondani

 

Még jobb lesz

A Google meglehetősen nagy dologként tekint a Google Fotókra, és a bemutatója is ennek megfelelő volt korábban. Mindez azt mutatja, hogy a belátható jövőben nem, hogy nem állnak le a szolgáltatás fejlesztésével, hanem még jobban koncentrálnak majd rá. Persze a Google Fotók még nem tökéletes, van, hogy összetéveszt tárgyakat, macskának néz kutyákat, és nem ismeri fel a régi képek időbélyegeit. A háttérben lévő technológiák viszont egyértelműen fejlődnek majd, még elképesztőbb szolgáltatást eredményezve. 

 

Ti feltöltitek valahová a képeiteket? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.