Hirdetés

Még idén jöhetnek a 20 dolláros okostelefonok



|

Az ARM szerint a fejlődő országokban kerülhetnek piacra az eszközök.

Hirdetés

Az AnandTech beszámolója alapján elhangzott néhány érdekes információ az ARM lapkatervező vállalat Austin városában megtartott Tech Day rendezvényén, a piacon kapható szinte összes okostelefonba és táblagépbe alapvető architektúrákat készített cég szerint még idén elérhetővé válhatnak az első 20 dolláros okostelefonok.
 

Hirdetés


A kérdéses készülékekkel sejthetően a fejlődő piacokat vehetik célkeresztbe a gyártók: az ARM szerint 3G-modemmel várhatóan nem rendelkeznek majd, a processzoruk pedig egymagos Cortex-A5 architektúrás lesz. A kérdéses összeg hihetetlenül alacsonynak tűnik, azonban a 2013-as Mobile World Congress-en a Lenovo bemutatott efféle mobilt 60 dolláros áron, tavaly októberben noname gyártók 35 dollárra csökkentették az árat, manapság pedig 33-28 dollár könyékén mozognak az ilyen hardverek.


Az ARM szerint 20 dollár alá várhatóan soha nem fog esni esni a kérdéses okostelefonok ára, a bennük dolgozó Cortex-A5 architektúrás processzor teljesítményre pedig valamivel jobb a 2007-es első Apple iPhone-ban használtnál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.